א-שאם: פסטיבל האוכל הערבי בחיפה

מאת: תמיר ילינק

צילום: אסף אמברס

בתאריך ה-13 בדצמבר יצא לדרך פסטיבל האוכל הערבי בעיר התחתית בחיפה רביעי-שישי. שם הפסטיבל מגיע מהמטבח השאמי שצמח בלבנט וחושף את סיפוריו הנשכחים ואת טעמיו העשירים, דרך שיתוף פעולה ייחודי של יותר מ-70 שפים ואנשי קולינריה ערבים ויהודים שיתארחו במסעדות, חומוסיות ובברים בעיר התחתית בחיפה ויעניקו פרשנות עכשווית מעשית ותיאורטית, למאכלים ומנות בעלות ערך סנטימנטלי בתרבות האוכל הלבנטיני. הפסטיבל יציע ממטעמים מסורתיים המוגשים בחגים וטקסים ובאירועים משמעותיים בחיים כמו לידה, חתונה ואבל, דרך מאכלים עונתיים ומנות המורכבות מחומרי גלם אזוריים ומזוהות עם עיר או כפר מסוים ועד מנות המבוססות על אמונות טפלות או בעלות ‘סגולות מרפא” ייחודיות.

המנות יוצעו למבקרים במחיר נגיש של 35 ש”ח, כשחלק מהמסעדות יגישו תפריט רחב יותר בהזמנה מראש, ובנוסף מגוון מהשפים ואנשי הקולינריה המובילים בישראל “ישתוללו” בחומוסיות השונות עם מנות “חומוס-שף” מיוחדות. לצד שפע המטעמים ייערכו בפסטיבל גם מפגשים וחיבורים תרבותיים מפתיעים, מתחם אוכל רחוב, סדנאות בישול ויצירה, חנויות “פופ אפ”, סיפורים, שיחות והרצאות בנושאי זהות המטבח המקומי, תבלינים  וצמחי מרפא, מופעי מוזיקה חיה ועוד.

 

הפסטיבל מתקיים ביוזמת עירית חיפה ובניהולה האמנותי של זוכת ‘מאסטר שף’ ד”ר נוף עתאמנה איסמעיל. בין המשתתפים: אוסאמה דלאל, מועין חלבי, זוזו חנא, אליאס מטר, דוחול ספדי, עדנאן דאהר, עמוס שיאון, סלאח כורדי, חוסאם עבאס, מייסר אבו שחאדה, עלאא מוסא, עלי ח’טיב, עומר עלוואן, אחמד סלאמה, חמודי עוקלה, סבינה ולדמן, הילה אלפרט, נשאאת עבאס, מאהר עראידה, פוראת נאסר, פרופ’ אמל ג’מאל, פרופ’ ראיד אגבאריה ועוד.

יתארחו בחומוסיות עם מנות חומוס-שף מיוחדות: ניר צוק, אבי ביטון, איילת לטוביץ’, חיים טיבי, אורי ירמיאס (אורי בורי), אפרת אנזל וקבוצת מחניודה.

 

אלו המסעדות שיקחו חלק בחגיגה:

חמארת תלפיות

אוסאמה דלאל: מקלובה תמנונים

גרסה זו של מקלובה תמנונים שדלאל למד להכין מסבתו היא מנה ייחודית לעיר עכו. מדובר בתבשיל שכבות ארומטי ומהביל של תמנונים ואורז, שנועד לחמם לעכואים את החורף ואת הבטן.

רחוב סירקין 28, 04-6992296.

 

קואנדו פאשה

שף סלאח כורדי: קטאייף

סהרוני בצק מתוקים ממולאים באגוזים או בג’יבנה עולים על השולחן בחודש הרמדאן. את שמם הם קיבלו בימי הממלוכים, כאשר היו נהגו להגישם בצלחות רחבות מתוכן הן “נקטפו” על ידי האורחים. השף כורדי יגיש קטאייף במילוי בשר לצד טחינת חומעה, עגבנייה ובצל מוחמץ.

רחוב חמם אל פאשה 9, 04-6016656.

 

הנמל 24

שף חוסאם עבאס (אלבאבור): שיש ברק

שיש ברק – שיש בשפה הטורקית זה בצק, וברק משמעו סגור. השיש ברק הם כיסוני בצק שמחביאים בתוכם מלית בשר ארומטית המתבשלים במרק יוגורט ונחשבים לקלאסיקה חורפית. מפאת העמל הרב הכרוך בהכנתם, הכיסונים מוגשים לאורחים אהובים או חשובים במיוחד.

רחוב הנמל 24, 04-8628899.

 

המעגן

מייסר אבו שחאדה: תעשימייה

ביפו בה גדלה מייסר אבו שאחדה, מאמינים כי אדם החושק במאכל כלשהו ולא בא על סיפוקו עלול לחלות ולמות. איך מושיעים? נותנים לו לשאוף את האדים המשתחררים מהתעשימייה, מנת דג ועשבי תיבול שנאפים תחת שמיכת בצק.

רחוב נתנזון 16, 04-8666386.

 

וניה ביסטרו

שף עלאא מוסא (מסעדת אלמרסא): קובה סמק מד

את הקובה סמק מד החורפית והלא שגרתית מכינים בתבנית גדולה וחותכים לפרוסות לאחר האפייה. המנה מורכבת משתי שכבות של בורגול פריך שביניהן נתחי דג מתובלים, ומגישים אותה עם סלט רענן של עשבים עונתיים וטחינה לימונית.

רחוב שער פלמר 1, 04-6716272.

 

ג’קו מאכלי ים 

נשאאת עבאס (אלבאבור עכו): מסח’ן

את מנת המסח’ן החורפית (הכוללת פיתה רכה בשמן זית, בצל מטוגן, סומאק ועוף צלוי) מכינים בחודשי המסיק על בסיס שמן הזית הצעיר ועז הטעם. השף עבאס נותן לה טוויסט עכואי ומחליף את העופות בנתחי דג עסיסיים.

רחוב קהילת סלוניקי 12, 04-8668813.

 

העוגן

שף מועין חלבי (רולא) : סרסיסו

בחג המולד עולים על שולחנות רבים מנות מיוחדות ביניהן הסרסיסו הערבי – סלסיצ’ו: נקניקיות בעבודת יד מושרות ביין ומתובלות בבהרט, הנצרבות על מחבת ומוגשות לצד פירה בניחוח שום ולימון.

רחוב שער פלמר 3, 04-8645108.

צילום: אסף אמברם

לחזא

שף עמוס שיאון (הלנה): עראייס

עראייס (בעברית – כלות) הן פיתות צלויות בגריל או בטאבון כשעליהן בשר טחון, רכז רימונים, טחינה ועגבניות. מה בדיוק הקשר שלהן לכלות איש אינו יודע, אולם הן הפכו למאכל עממי בכל האזור ובארץ הן אפילו נמכרות בדוכני רחוב.

רחוב נתנזון 17, 04-6950296.

 

ליבירה 

שף אליאס מטר (לוקנדה, זינה): עוף כריסמס

מדי חורף בערב חג המולד אוכלים באלפי בתים בארץ את עוף הכריסמס: עוף ממולא באורז מתובל, פירות מיובשים ואגוזים. הגרסה החגיגית של השף מטר כוללת פרגיות עדינות במילוי אורז מבושם, הנצלות כשמעליהן נתח אווז ברוטב חמוץ מתוק של פירות יער ואגוזים.

רחוב הנמל 26, 04-3740251.

 

מעיין הבירה

שף עלי ח’טיב (מגדלנה): קשק

מרק הקשק הסמיך והעשיר שיגיש השף ח’טיב הוא מנת חורף טיפוסית לאזור הצפון. הקשק הוא למעשה יוגורט שמתסיסים עם בורגול ומייבשים בשמש הקיצית לקבלת כדורים מלאי טעם וארומה. בחורף ובסתיו טוחנים את הכדורים לאבקשה וממנה מכינים את המרק.

רחוב נתנזון 4, 04-8623193.

 

Back to Black

שף דוחול ספדי (דיאנה): קבב דוחול על ח’וביזה

בעונת החורף עשבי הבר מצויים בשיאם והם הכוכב של המטבח האזורי, וח’וביזה (המכונה גם לחם עניים) הופכת בדרום הארץ למרק סמיך ואילו בצפונה לתבשיל כפרי הכולל גם בצל ושמן זית. מעל לתבשיל הצפוני יגיש השף הנצרתי דוחול ספדי את הקבב העסיסי ברוטב פלפלים חריפים שמזוהה עמו.

רחוב דרך יפו 26., 04-8254295.

 

דונטלה

שף עומר עלוואן: רישטה

רישטה, רקאקה ועדס וטוטמאג’ה הם שמות שונים למאכל אחד המורכב מאטריות בצק המתבשלות עם עדשים חומות ומתובל בהרבה שום וכמון. התבשיל הסמיך והעשיר הוא מנה כפרית שאופיינית לעונה הקרה שבה הקטניות הופכות לחלק מהותי מהתפריט.

רחוב נתנזון 14, 04-9077770.

צילום: אסף אמברם

צ’יז

שף אחמד סלאמה (מלון קינג דייויד): מסח’ן

המסח’ן הוא כוכב במטבחי פלסטין ואופייני לעונת המסיק, שכן הוא מתבסס על שמן זית צעיר ועז טעם. בבסיס המנה עומדת פיתה רכה ספוגה בשמן זית, מעליה תלולית בצל מטוגן (בשמן זית כמובן), עופות צלויים, סומק, צנוברים ושקדים קלויים ופריכים.

רחוב הנמל 21, 04-9887880.

 

סימסימה

מאהר עראידה (אולמות אבו מאהר): פתת שווארמה

הפתה הן פיתות שנקלות לפריכות מירבית ולאחר מכן מושקות בציר עוף או בקר. מעל המאכל מניחים אחר כבוד תבשיל גרגרי חומוס ושום או תבשיל בשרי, טחינה (בדמשק) או טחינה ויוגורט (בפלסטין), עגבניות, פטרוזיליה, צנוברים, שקדים וסמנה (חמאה מזוקקת).

רחוב נתנזון 19, 04-8669347.

 

סאלוט

שף סבינה ולדמן: רביעייה

הרביעייה, האביבית בעברית, היא מנה שכפי ששמה מעיד פורחת בסירים בעונת האביב. מכינים אותה כאשר הפול הירוק בשיאו, ולצדו היא כוללת גם נתחי בשר כבש, בקר או עוף ואורז.

רחוב דרך יפו 78, 077-4560157.

 

סטייק בר

עדנאן דהאר (מסעדת מעדלה): מאנסף

בלבנט אין חתונה בלי מאנסף – מנת רושם שמורכבת מפיתות דקיקות ועליהן אורז מבושם בתבלינים, נתחי בשר, אגוזים ומרק יוגורט.

רחוב נתנזון 17, 04-9111105.

 

הסירים של קאטי

על פי מתכון מסורתי: סמאקייה

מנת חתונות וחגים שהגוון שלה יפהפה ואדום, והיא אופיינית לעזה ולכן נקראת לעיתים סמאקייה ע’זאוויה (עזתית). מים מלאי טעם בהם הושרה סומאק הם אלו שמעניקים למנה את שמה וצבעה, כשבתוכם מתבשל בשר, עלי סלק וגרגרי חומוס.

רחוב קיבוץ גלויות 34, 053-9375422.

 

צ’יצ’ו

על פי מתכון מסורתי: קבב דובדבנים

את מנת קבב הדובדבנים פוגשים בעיקר בצפון הלבנט ומשייכים אותה לעיר אדלב שבסוריה. זהו קבב צלוי בגריל שמועבר לרוטב של דובדבנים חמוצים, סוכר או סילאן, ומתובל בבהרט. נהוג להגיש את המנה על קרעי לחם עם כמות נדיבה של פטרוזיליה וקינמון.

רחוב נתנזון 6, 04-6997779.

 

קפה שטרודל

הילה אלפרט: חראק אוסבעו

חראק אוסבעו, ובעברית “חורכת האצבעות”, היא מנה שקשה לחכות שתוגש, עד כדי כך קשה שמכניסים יד לסיר המבעבע כדי לדלות טעימה (ומכאן החריכה). האחראית לאובדן השליטה היא מנת חורף שבבסיסה תבשיל עדשים ורימונים המוגש עם בצק מטוגן, בצל והרבה כוסברה ושום.

רחוב הבנקים 8, 04-8507058

 

רולא

זוזו חנא (מסעדת מגדלנה): ארוחת טעימות מיוחדת

לאחר מעברה של מסעדת רולא השאמית אל משכנה החדש בעיר התחתית, יתקיים במהלך הפסטיבל אירוע קולינרי ייחודי בו יארח השף מוען חלבי את השף זוזו חנא (מגדלנה). שני השפים ירכיבו ארוחת טעימות בת 11-9 מנות על טהרת המטבח הלבנטיני העילי, החל מערב ה-12.12 ועד ל-19.12 (למעט יום א’ ה-17.12), כשבכל ערב יתקיימו שתי ארוחות, בשעה 18:30 ובשעה 21:00. את השבוע ילוו סומלייה של היקבים המובילים בארץ על מנת להתאים יינות למנות המוגשות.

ההשתתפות בארוחה בהזמנה מראש בלבד.

רחוב הנמל 33, 052-2273812.

 

סנגריה

עליא דסוקי: מפתול

המפתול הוא הגרסה הלבנטינית לקוסקוס. את שמו הוא מקבל בגלל צורת ההכנה שעיקרה פיתול וערבול של גרגרי בורגול בתוך קמח מלא עד שהם נעטפים בו כליל. הגרגרים הרכים והאווריריים מתבשלים ומוגשיםבמרק של עוף גרגרי חומוס, דלעת ותבלינים.

רחוב משה אהרון 4, 077-3301067.

 

יעקב קבב

על פי מתכון מסורתי: קובה עלא אלסיח’

מנת ה’קובה עלא אלסיח’ מגיעה מהעיר הסורית חאלב, ועשויה מבצק של בורגול ובשר שאותו מעבדים לכדורים אשר נצלים על שיפוד מעל גריל פחמים. לבסוף מגישים את הקובות הלוהטות לצד סלט חמצמץ ורכז רימונים.

רחוב משה אהרון 10, 04-8640885.

 

בורקס בכר העגלה

על פי מתכון מסורתי: בורקס בקלאווה (בורקלאווה)

בורקס מתוק שנולד לבקלוואה כשורשיה נטועים בממלכת אשור העתיקה, ממנה היא נדדה אל מטבחי הלבנט והבלקן וכבשה אותם בסערה. המאכל מורכב מעלים דקיקים של בצק עדין שכולאים בתוכם תערובת אגוזים קלויים המבושמת בקינמון.

רחוב דרך העצמאות 35, 052-8696138.

 

בורקס טורקי מאיזמיר

על פי מתכון מסורתי: בורקס זעתר וג’בנה

פתגם עממי אומר כי עמודי הבית הם שמן זית, קמח וזעתר. הופעתם של עלי הזעתר בהרים מסמנים את בוא החורף ואת תחילת עונת הליקוט, ובמנה זו הם משתדכים לג’יבנה ליצירת המלית לבורקס הערבי הראשון.

רחוב משה אהרון 8, 074-7019824.

 

מאפיית הבנקים

על פי מתכון מסורתי: חוביז אספר (לחם צהוב) / חוביז אלאאמוואת (לחם המתים)

לחם צהוב הוא לחם עם נגיעות מרירות של מחלב וקצח שהכנתו קשורה ביום חמישי הראשון של

חודש ניסן. את לחם המוות “חמיס אלאמוואת” מחלקים בבתי קברות יחד עם ביצים צבועות, במסגרת מסורת המשתייכת לתקופה הכנענית כשרידיה עדיין קיימים בבתי אבלים ברחבי הארץ.

רחוב הבנקים 6, 050-8765156.

 

מאפיית ג’דעון

על פי מתכון מסורתי: מערוק דבס

בימי החורף היו אוספים בחברון את השלג שנערם בהרים וטובלים בדבס, רכז ענבים ליצירת ברד מתוק. במנה הזו הדבס מוברש על מאפה רך, מתובל בזרעי שומר, אניס ומחלב.

רחוב אליהן הנביא 4, 04-8662130.

צילום: אסף אמברם

 

חומוס-שף  

שפים מובילים ואנשי אוכל יתארחו בחומוסיות העיר ו”ישתוללו” עם מנות חומוס-שף מקוריות

חומוס פאדי: חיים טיבי – חומוס ראגו טלה ועולש בר. רחוב הבנקים 4, 04-8530531.

אבו מארון: ניר צוק – חומוס חוביזה וארטישוק ירושלמי. רחוב קיבוץ גלויות 1, 054-631-2575.

חומוס פרג׳: אבי ביטון – שווארמה חלקי פנים עם קרם לימון כבוש.  רחוב שדרות המגינים 29, 04-8621276.

מסעדת סטאר: איילת לטוביץ’ – חומוס כבדי עוף בלימון וסוכר חום, כוסברה ופלפל חריף, מוגש עם עגבניות קלופות ושמן זית.  רחוב שדרות המגינים 19, 04-8640666.

חומוס הנמל אבו ראמי: קבוצת מחניודה – חומוס קרחות ותוספות מפתיעות מהגריל. רחוב הנמל 30, 050-7532150.

חומוס ברדיצ’ב: אפרת אנזל – חומוס שווארמה וירקות שורש. רחוב שיבת ציון 34, 054-5825286.

חומוס אליהו: אורי ירמיאס (אורי בורי) – חומוס עולש בר וחומעה. רחוב שיבת ציון 2, 04-6516430.

 

 

מזון למחשבה – מפגשי שיח פתוחים לקהל, הכניסה חופשית

גלריה שער 3, רחוב שער פלמר 2

 

הגדרת זהות המטבח הערבי

רב שיח בהנחיית איש התקשורת פוראת נסאר, שיעסוק בהגדרת זהות המטבח הערבי, גבולותיו והמושגים הנלווים שצמחו מסביבו כגון מטבח גלילי, מטבח מקומי, מטבח נוצרי, מטבח דרוזי ועוד. האם קיים צידוק קולינרי מאחורי מטבחים אלו? האם הם אכן ישויות כל כך נבדלות ושונות או שמא מדובר באקט פוליטי ושיווקי?

משתתפים: ג’אנה גור (מגזין ‘על השולחן’), ד”ר דפנה הירש (האוניברסיטה הפתוחה), פרופ’ ליאורה גביעון (מכללת סמינר הקיבוצים), שף חוסאם עבאס (מסעדת אלבאבור), פרופ’ אסעד גאנם (אוניברסיטת חיפה).

יום ד’ 13.12, שעה 19:00.

צילום: אסף אמברם

תבלינים בארון התרופות

הילה אלפרט בשיחה עם פרופ’ ראיד אגבאריה (אוניברסיטת בן גוריון) וד”ר מוחמד יחיא (מו”פ כפר קרע), אודות תפקידם המרפא של התבלינים בעולם הישן וכוחם לשאת ברכה או קללה, ומה מכל אלה (אם בכלל) מצא דרכו לעולם הרפואה המודרני.

יום ה’ 14.12, שעה 20:00.

 

ניחוחות וטעמים של אוכל מקומי 

במשך אלפי שנים התפתחה באזורנו תרבות אוכל אזורי עשירה ומגוונת, ונוצר קורפוס מרשים של מאכלים המותאמים לאקלים, לאדמה ולאורחות החיים המקומיים. בהרצאה יגולל ד”ר אורי מאיר צ’זיק את סיפורי המסע וההתהוות של רבים מהמאכלים הללו – המסתמכים על גידולים מקומיים וחומרי גלם יוקרתיים (כדוגמת תבלינים שהגיעו הנה עם שיירות הסוחרים). בהרצאה ייסקרו חלק מהטכניקות המקומיות לעיבוד והפקת מזון אשר שוכללו ברבות השנים לכדי אמנות, ובמהלכה יוגשו לקהל טעימות של מנות אזוריות מסורתיות.

יום ו’ 15.12, שעה 11:00.

צילום: אסף אמברם

 

מתחם סדנאות הבישול של דה בר

רחוב הנמל 23, להרשמה מראש: 077-6160061, עלות השתתפות בסדנא – 35 ₪.

 

צוות דה בר מרמות מנשה יציעו סדנאות בישול, אפיה וקונדיטוריה לקהל הרחב. במהלך הפסטיבל יתקיימו במתחם סדנאות להכנת פטאייר או מנאקיש (כיסוני בצק אפויים במגוון מילויים), וגם סדנת קינוחים מסורתיים דוגמת ליאלי ביירות, קטאייף ועוד.

ימי ד’-ה’ 14.12-13.12, שעות 12:00, 16:00,14:00 18:00, יום ו’ 15.12, שעות 10:00, 12:00.

 

שף עומר עלוואן ידגים וילמד הכנת קינוחים בסגנון ערבי שהפכו לנכסי צאן ברזל כדוגמת מאמוניה, ליאלי ביירות, קטאייף והיטלייה.

יום ד’ 13.12, שעה 19:30.   

 

עליא דסוקי תגלה את סודות המועג’נאת (השם הכולל למשפחת הכיסונים והמאפים המלוחים החגיגיים המאפיינים את המטבח הערבי), ותלמד כיצד מכינים פטאייר תרד, קראס זעתר, ספיחה עם בשר ועוד.

יום ה’ 14.12, שעה 19:30.   

 

ד”ר אורי מאיר צ’יזיק ילמד כיצד מכינים מנות מקומיות מסורתיות בדיוק כמו בימי קדם, ובמהלך הבישולים יגולל את סיפורן של המנות ושל חומרי הגלם המקומיים. מה בתפריט? פיתות שאור מקמח מלא עם זעתר בלאדי, פריקי בלאדי עם תבשיל עלי בר, חומוס מתוק לקינוח ומשקה דבש מסורתי.

יום ו’ 15.12, שעה 13:30.   

 

 

סדנת עוגיות ומעגלי שיחה – כל הרווחים קודש לתרומה

חאמילאת אלטיב, קולקטיב הנשים מכפר ראמה, יפתח שולחן עגול סביבו יוזמנו המבקרים לשוחח ולהכיר, כשבכל שעה עגולה תתקיים במקום סדנה להכנת מעמולים ועוגיות חג למיניהן. נשות הקולקטיב מכינות עוגיות שההכנסות ממכירתן הן קודש לתמיכה במשפחות נזקקות ועזרה בלימודים לסטודנטים.

חנות: ימי ד’-ה’ 14.12-13.12, שעות 20:00-10:00, יום ו’ 15.12, שעות 16:00-10:00. סדנאות: עלות השתתפות – 25 ₪, ימי ד’-ה’ 14.12-13.12, שעות 17:00-10:00, יום ו’ 15.12, שעות 15:00-10:00. רחוב שער פלמר 4, למידע נוסף: 04-8357440.

 

 

מגוון סדנאות וחנות “פופ אפ” של סינדיאנת הגליל – כל הרווחים קודש לתרומה

סיפורים, טעימות, שמן זית, סירופ חרובים ועוד יתקיימו בחנות הפופ-אפ של סינדיאנת הגליל, שתפעל במשך כל ימי הפסטיבל. בחנות ימכרו את שמן הזית המיוצר במקום, יחד עם מוצרי מזון מסורתיים נוספים, ובחלל הסמוך יוצעו מגוון סדנאות בהן קליעת סלים, הכנת תערובת זעתר והכנת פטאייר במילוי טחינה וסירופ חרובים.

סינדיאנת הגליל היא הגוף המוביל בישראל לסחר הוגן, מקום בו נשים ערביות ויהודיות עובדות בשוויון מלא והערכה הדדית, כשכל הרווחים של עמותה זו מושקעים להעצמת נשים ערביות ובניית גשר בין קהילות.

ימי ד’-ה’ 14.12-13.12, שעות 17:00-11:00, יום ו’ 15.12, שעות 15:00-10:00, רחוב שער פלמר 4, למידע נוסף: 04-8357440.

 

 

מתחם דוכני אוכל רחוב

אוכל רחוב לבנטיני עם טוויסט עכשווי של השף חמודי עוקלה (איטליאנו דלה קוסטה) שיגיש עראייס (פיתות צלויות בגריל עם בשר, טחינה, עגבניות ורכז רימונים), שישטאווק (פרגיות צלויות עם יוגורט, שמן זית, זעתר ונענע), בלח אלשאם ברוטב מסטיקה חם ועוד מנות רבות. המתחם יכלול שפע פינות ישיבה אלטרנטיביות והמון מוסיקה.

ימי ד’-ה’ 14.12-13.12, שעות 22:00-10:00, יום ו’ 15.12, שעות 16:00-10:00, רחוב הנמל 33 (סמטה אחורית).

 

 

הופעות מוזיקה חיה – הכניסה חופשית:

ג’ידאא אבו עואד – יום ד’ 13.12,  שעה 20:00, חמארת תלפיות, רחוב סירקין 28.

Wild Rose – יום ד’ 13.12, שעה 21:00,  קוואנדו פאשה, רחוב חמם אל פאשה 9.

אליאס עטאללה – יום ד’ 13.12, שעה 22:00,  Back to Black, רחוב דרך יפו 26.

להקת ואלעת – יום ה’ 14.12, שעה 20:30,  סימסימה, רחוב נתנזון 19.

סלים ח’ליל – יום ה’ 14.12, שעה 22:00,  שטרודל, רחוב הבנקים 8.

להקת מיזמאר – יום ו’ 15.12, שעה 15:00,  וניה ביסטרו, רחוב שער פלמר 1.