מכירים את הרגע הזה שפתחתם את אריזת החטיף האהוב עליכם, עכשיו זה הרגע שלכם להתפנק אחרי יום ארוך ולהנות קצת. אבל אז אתם מגלים אריזה חצי ריקה או חצי מלאה באוויר תלוי איזה טיפוס אתם. אכן, לכולנו קרה לא אחת שקיבלנו מוצר שונה לגמרי ממה שנגלה אלינו בתמונה שלו באתר, בתפריט או בפרסום שלו. מדובר בחוויה מאכזבת מאוד.
אבל אנחנו ממש לא חייבים להשלים עם המצב הזה. קחו לדוגמא את מאור גופר שהחליט לעורר מודעות צרכנית באמצעות עמוד הפייסבוק “איך זה נראה באמת” שמשווה בין הפרסום למציאות. היום עם כבר מעל 70,000 חברים גם חברות הייצור יודעות שהן צריכות להשתדל יותר. הרבה יותר. הכירו את האדם מאחורי העמוד הגאוני.
קצת עלי: בן 37, חי בזוגיות 13 שנה, מגדל כלב מתוק וחלק ממעמד הביניים הנשחק במדינה.
שם העמוד: איך זה נראה באמת?
רוצים גם להיות WeLead??
לחצו כאן הצטרפו לWeLead בפייסבוק >>
לפני כמה זמן נפתת העמוד? לפני שנה וחצי – באוגוסט 2015
מהו תחום ההתמחות של העמוד צרכנות נבונה ואמת בפרסום. העמוד מיועד לשיתוף חברתי של תמונות המוצרים כפי שהם במציאות, ובהשוואה ישירה לאיך שהם מצטלמים יפה על האריזה, בתפריט או בפרסומות
כולנו יודעים שמנסים למכור לנו בכל דרך אפשרית ולמדנו אפילו לצפות לזה שהתמונות והפרסומות לא בהכרח יציגו את המציאות כהווייתה. זה אולי בסדר וחוקי וניתן לצפות זאת מהחברות המסחריות – אבל אסור לשכוח שאנחנו נמצאים בצד השני, של הצרכנים, של אלה שמוציאים ממיטב כספנו שעבדנו קשה כדי להרוויח אותו, והאינטרס שלנו בכלכלה של היום צריך להיות מנוגד ולא ללכת כעיוורים אחרי אריזות נוצצות ופרסומות שנדחפות לנו לגרון.
איך עלה הרעיון לפתוח עמוד הרעיון הסתובב אצלי בראש כבר הרבה זמן, אחרי שנמאס לי לקנות ולהתאכזב בבית ממוצרים שסינוורו אותי בפרסומות או שקרצו לי על המדף בסופר – ובשלב מסויים זה הבשיל לכדי החלטה ועשייה.
כמה חברים/עוקבים יש לעמוד: אוטוטו 75,000
האם היה קשה לגייס אותם? האמת? זה קרה לבד. פתחתי את העמוד בהתחלה סתם כדי לשריין את הרעיון והשם, והעלתי כמה תמונות מהאינטרנט לדוגמא. בדיעבד התכוונתי לפתוח קבוצה שיתופית ולא עמוד אוהדים, אבל לא הספקתי להחליט ולהפתעתי תוך ימים ספורים הצטברו כמה אלפי לייקים. מסתבר שהיה צמא אדיר בקרב הגולשים לעמוד כזה ותוך שבוע פנו אלי מ”תוכנית חיסכון” בערוץ 2 ומתוכנית הבוקר של אורלי וגיא בערוץ 10 – ומשם הוא כבר עף לבד.
מה לדעתך ההישג הגדול ביותר של העמוד/קבוצה? אני יודע שהיום הרבה חברות מסחריות, מסעדות ובתי קפה והיצרנים הגדולים במדינה עוקבים אחרי העמוד באדיקות, והחכמים שבהם, , גם מגיבים לגופו של עניין כשעולה מוצר שלהם או פונים דרכנו ללקוחות שהתלוננו. זו ההוכחה לכך שיחד יש לנו כוח צרכני שכבר לא ניתן להתעלם ממנו, ואני מקווה שנמשיך לגדול כי זה עמוד שמשרת את האינטרס של כל הצרכנים בישראל.
מה היה הfail הכי גדול של העמוד/קבוצה? לשמחתי לא היה משהו גדול שזכור לי באופן מיוחד, בגדול אני משתדל שלא להעלות תקלות נקודתיות, מוצרים מקולקלים או כשלים במתן שירות – זו לא המטרה של הקבוצה, ולפעמים קורה שעולים פוסטים כאלה כי לא תמיד יש לי דרך לדעת מתי זו תקלה ומתי המוצר באמת נראה כך בשיגרה. אני מאמין שגם כשפה ושם מתפרסמות תקלות נקודתיות, זה עדיין מוצר שמישהו קיבל בצורה הזו וזה עושה שירות טוב לצרכנים.
מה התגובה הכי מצחיקה/מוזרה שקיבלת? אני כל הזמן מופתע מהשנינות של המגיבים, והרבה פעמים יש משחקי מילים על שמות המוצרים שמצחיקים אותי ממש. במסעדות לפעמים מסתכלים עלי בעין עקומה כשאני מצלם את התפריט או את המנות, אבל אין מה לעשות – יש לי אחריות מקצועית 🙂
ספר על אירוע מיוחד בו יצא לך לקחת חלק בזכות הקבוצה/העמוד או מוצר שווה שקיבלת? אני מסרב בתוקף לקבל מוצרים והטבות במסגרת העמוד, והיו הרבה חברות שניסו. אני חושב שזה יעקר את כל המהות שלו, וזו לא המטרה לשמה פתחתי אותו. אני לא צריך מוצרים בחינם, אני רוצה שכולנו נלמד להיות צרכנים טובים יותר, לשאול שאלות ולא לקבל את המידע מהיצרן כמובן מאליו.
מה הדבר האחרון שחיפשת בגוגל? את הלוגו של ג’פניקה..
באיזה דרך עיקרית את/ה מקדם/ת את העמוד/קבוצה? אני כמעט ולא עושה את זה, ההבדלים המקוממים בין התמונות עושים את העבודה בשבילי.
הכלל הכי חשוב של העמוד/הקבוצה? אנחנו לא כאן כדי לשפוט או להעביר ביקורת – אלא כדי לתת מידע. כל אחד יחליט בעצמו אם שווה לו להוציא מכספו על המוצר, אבל המטרה היא לאזן קצת את התמונה.
וגם – “התמונה להמחשה בלבד” ו-“הצעת הגשה” אלו משפטים שלא פוטרים אף אחד מאחריות.
ספר על הדיון/פוסט הכי סוער/מטוקבק שעלה בעמוד.
נראה לי שכשנציג יחסי הציבור של רשת מסעדות מסויימת הגיב ועשה את כל הטעויות לפי הספר לגבי פוסט שהתפרסם על הרשת – זה היה השיא. בעלי מסעדות וחברות צריכים בשלב הזה כבר להבין שהזירה העיקרית מתרחשת כיום ברשתות החברתיות, ושאין לזלזל בכוח הצרכני שלנו.