כל מי שטייל עם ילד מתחת לגיל שלוש מכיר את הדילמה: מנשא טיולים כבד או עגלה בתנאי שטח. ילדים בגיל צעיר מתקשים ללכת מרחקים ארוכים, כך שהמסלול המהנה יכול בקלות להפוך לסיוט של בכי ותסכול. קק”ל מציעה מגוון מסלולים מונגשים המתאימים לכל המשפחה ברחבי הארץ.
יער שווייץ
יער שווייץ מכסה את המדרון התלול היורד מרמת פוריה לטבריה ולכנרת. קק”ל הנגישה לאחרונה את השביל המוליך מהמצפור התלת-כיווני הצפוני ביותר ביער. המצפור מחולק לשלוש סככות תצפית, שכל אחת מהן מעניקה נקודת מבט שונה על הנוף. בין מרפסות התצפית עוברים שבילים סלולים ונגישים. מהמצפור הצפוני ניתן לראות את אזור צפת ולמרגלותיו גם את הר ברניקי המתנשא מעל טבריה. ממול נראה את הגולן ובימי חורף נאים אף את הר החרמון מושלג. העיר טבריה הממוקמת למרגלותיו הצפוניים של היער נראית כמונחת על כף היד.
איך מגיעים? מכיון דרום: מכביש פוריה-כרת (כביש 7677) פונים צפונה בכניסה לאכסניית פוריה. הכניסה ליער נמצאת בסמוך לאכסנייה.

נוף יער שוויץ | צילום: אבי הירשפלד
פארק אדמית
פארק אדמית משקיף על הנופים המרהיבים של הגליל המערבי ומפרץ חיפה. בפארק ניטעו עצי בוסתן ועצי יער, סומנו מסלולי טיול ונקבעו נקודות תצפית – כל מה שצריך לבילוי נעים בחיק הטבע. השביל יורד מרחבת החניה לפרגולת עץ נאה, המציינת את מקומו של המצפור על שם אלדד רגב ואודי גולדוואסר. השביל ממשיך להתעקל במורד עוד כ-200 מטר ומגיע למצפור טופז, המנציח את זכרה של טופז אבן-חן קליין, שנספתה בשרפה הגדולה שהשתוללה בכרמל בדצמבר 2010. רחבת התצפית משקיפה על הנוף המרהיב הפרוש מרכס הסולם עד הכרמל. מערת קשת מרוחקת במורד השביל כ-150 מטר. המערה הינה רצועה צרה של סלע המרחפת באוויר בדמות קשת מעל תהום עמוקה. בחניון ובשביל המוביל למערת קשת הונגשו רחבת חניה, שולחנות פיקניק ושירותים.
איך מגיעים? נוסעים צפונה בכביש המעפיל בעיקולים חדים לעבר קיבוץ אדמית (כביש 8993). הכניסה לפארק אדמית נמצאת בראש הרמה, כ-4 קילומטרים מהצומת, מעט לפני הכניסה לקיבוץ אדמית.

פארק אדמית | צילום: מיכאל חורי
נחל השופט
בנחל זורמים מים כל השנה. קק”ל הכשירה את השביל למעבר כיסאות גלגלים ועגלות. השביל סלול בחלקו באספלט ובחלקו עשוי מלוחות עץ ולאורכו מספר גשרים. הדרך הנפלאה מוצלת בעצי גדות נחלים, בעיקר בעצי ערבה ובה מפל קטן ובריכה עליהם ניתן להשקיף ממרפסת תצפית, בסופו מגיע השביל לעין חשרת (עין אמי) – מעיין יפה הנובע מניקבה אל בריכה ריבועית שחצובה במשטח סלע לבן.
איך מגיעים? כביש הגישה לנחל השופט מסתעף מכביש יקנעם-מגידו (כביש מס’ 66), בין ק”מ 28–29 ניתן לראות שלטים המכריזים על המקום. בכניסה יש לפנות דרומה בדרך סלולה. לאחר שחולפים על פני שער יערות הזורע (אחד משערי הפארק) מגיעים לבקתת עץ המשמשת לעתים כמוקד מידע של קק”ל. מרחבת החניה הקטנה שבצד הבקתה יוצא שביל אופניים על שם מאירי זינגר, המטפס במעלה נחל גחר במקביל לכביש. הכביש עוזב את נחל גחר במקום שהנחל פונה מדרום ויוצר עיקול חד. ממשיכים במעלה הכביש וחולפים על פני “דרך הפארק” הפונה שמאלה לכיוון ג’וערה וממשיכים בחציית רמת מנשה. הכביש מתעקל בעיקול חד ימינה ומגיע לצומת דרכים: היישר לפנים – חניוני הזורע; שמאלה – הדרך היורדת צפונה לנחל השופט. פונים שמאלה במורד לכיוון נחל השופט. הדרך חוצה את הנחל במקום המיועד לכך ומגיעה לחניון החרובים, שם מומלץ להחנות.

נחל השופט | צילום: אייל ברטוב
הגן הבוטני ביער אילנות
ביער אילנות צומחים כ-300 מיני עצים מחמש היבשות. קק”ל סללה בגן כ-2.5 ק”מ של שבילים. בצדי השבילים מוצבים ספסלים, המעניקים הזדמנויות להתרגעות תוך כדי צפייה בעצים. ליד רחבת החניה, המתאימה לחניית אוטובוסים, מוצבים שולחנות פיקניק נגישים ועמדת הסברים קולית, המעניקה הסבר קצר על הארבורטום. ילדים ובני נוער ימצאו עניין רב בסיור בגן בזכות משחק חווייתי אינטראקטיבי המשולב בעצי הגן- כתב חידה שניתן לפתרון באמצעות מכשירי טלפון חכמים.
איך מגיעים? יער אילנות שוכן בצדו המזרחי של כביש תל – אביב חיפה “הישן” (כביש 4), בין צומת דרור לצומת השרון (צומת בית- ליד).

יער אילנות | צילום: יח”צ
עין כובשים- יער חניתה
שביל קצר באורך של 100 מטר עולה מהבוסתן במדרגות עץ אל עין כובשים (ניתן להגיע ברכב4X4) סמוך למעיין. השביל עובר בלב חורש ולאורכו זורמים בחורף ובאביב מי הפלג הקטן שנובעים מהמעיין. סמוך למעיין נמצאת בריכת שכשוך קטנה, המעיין עצמו נובע מתוך בריכה רדודה וקטנה. סמוך למעיין, מצדו הצפוני נמצאים שרידיה של בריכה בנויה מאבן. סביבת המעיין מוצלת בעצי חורש.
איך מגיעים: עולים משלומי צפונה בכביש לחניתה (כביש 8990). יער חניתה מלווה אותנו מימין. כ-200 מ’ אחרי הפנייה לאתר “חומה ומגדל”, פונים ימינה בדרך מסומנת בצבע ירוק המובילה לעין כובשים. דרך סלולה מסומנת בצבע ירוק מובילה מכביש 8990 מזרחה לעבר המעיין ועד לבוסתן ג’ולי הראל, השוכן למרגלות המעיין, ניתן להגיע בקלות ברכב פרטי.

כניסה לעין כובשים | צילום: יעקב שקולניק
יער המלאכים-שחריה
הילדים ביער המלאכים ייהנו ממסלול טיול קל ונוח ומפסלים יצירתיים שנועדו למשחק. היער נקרא על שמה של קהילת יהודי לוס- אנג’לס, שתרמה סכומי כסף נכבדים לקק”ל. כ-600 מטר אחרי החניון המרכזי יורדת דרך קצרה (סימון חום) לאורך גיא נטוע חרובים. בקצה העליון של הדרך שתלה קק”ל ערוגות צמחי תבלין ובהן מינים שונים של מרווה, אזוביון, קורנית מקורקפת, זוטה לבנה ורוזמרין.
כחצי קילומטר מצפון לחניון המרכזי מסומן בצבע שחור שביל קצרצר (שביל בית הבד) המוביל לשרידי בית בד קדום.
איך מגיעים? נוסעים מקרית גת מזרחה לכיוון בית גוברין (כביש מס’ 35). היער נמצא כארבעה ק”מ מקרית גת.

יער המלאכים | צילום: אדי ישראל
פארק נחל באר שבע
במשך שנים רבות זרמו בערוצו של נחל באר שבע מי שופכין ממפעלי האיזור. פרויקט שיקום ענק הפך את האזור לפארק ירוק ופורח עתיר פעילויות לרווחת התושבים. התוצאה היא פארק אקולוגי שמשתרע על פני 5,200 דונם לאורך שמונה קילומטרים משני עברי הנחל. פארק נחל באר שבע המחודש מציע מרחבי דשא ירוקים, חורשות של עצי נוי, שבילים להולכי רגל ולרוכבי אופניים. בפארק משולבים אתרים היסטוריים, גשרים מעוצבים, מתחם ספורט, גן בוטני עם דגש על צמחייה מדברית ופינות ישיבה לאורך הטיילת.
איך מגיעים? הפארק מתחיל ביציאה הדרומית מבאר שבע כביש מס’ 25. חוצים את הנחל על הגשר הטורקי ופונים ימינה (מערבה) לגן הפעמון והטיילת המרכזית. לבית אשל נוסעים בכביש מס’ 25 מהיציאה הדרומית לכיוון דימונה, כשני ק”מ דרומית-מזרחית לעיר. אל המצפה מגיעים מרחוב שלושת המצפים, המסתעף משדרות יגאל אלון (כביש 25), מצפון לאזור התעשייה עמק שרה. הדרך מסומנת בסימון שבילים ירוק.

פארק נחל באר שבע | צילום: יח”צ