קצת עלי: בת 30, נשואה לשי ואמא לטל, בת שנתיים. מתגוררת בקיבוץ כפר סאלד שבגליל העליון. מנהלת מזה כשנה את סטודיו ציפור דרור, עסק של אישה אחת שמטרתו לייצר יופי ושמחה – לעצמי ולאחרים.
שם הבלוג: ציפור דרור – עיצוב בנייר ובאהבה
כמה שנים את כותבת? מאז ומתמיד אהבתי לכתוב ועשיתי זאת בערוצים שונים. את הבלוג הנוכחי אני כותבת מזה כשנה וחצי.
מהו תחום ההתמחות של הבלוג? יצירה בנייר (סקראפבוקינג).
במה את עוסקת בנוסף על היותך בלוגרית? פסיכולוגית תעסוקתית, מתרגלת פסיכולוגיה במכללת תל חי, ומתנדבת בקיבוץ מגוריי בתחומי המוסיקה ומשאבי האנוש.
איך עלה הרעיון לפתוח בלוג? נחשפתי לעולם המופלא של יצירה בנייר בעיקר דרך בלוגים של יוצרות שונות בתחום. זו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לעומק לתחום הבלוגינג ככלל, וקסמה לי האפשרות להקים פינה שכזו משלי. כאמור, תמיד אהבתי לכתוב, והכתיבה מהווה נפח עיקרי ברוב שטחי העיסוק שלי. הבלוג מבחינתי הוא נקודת מפגש מושלמת בין אומנות היצירה – לבין אומנות הכתיבה. בנוסף, אני אוהבת ללמד ולייעץ, בין היתר – באמצעות שיתוף נדיב של ידע ותובנות, וקיוויתי שהבלוג יאפשר לי לעשות זאת עבור אחרות.
ספרי על הפוסט המוצלח ביותר- מדוע לדעתך הוא הצליח כ”כ? מדובר בפוסט שהוקדש למסיבת הרווקות שתכננתי לחברתי הטובה ביותר – אחד הראשונים שפורסמו בבלוג. בפוסט מתוארים גם אלבום ברכות שעיצבתי לאירוע, גם מתנות סמליות למשתתפות, וגם פעילות יצירה שהכנתי למסיבה. אגב, תכנון המסיבה הזו הוא מה שחשף אותי לתחום מלכתחילה 🙂 הפוסט הצליח בעיניי בזכות בנות שכמוני בזמנו חרשו את הגוגל בחיפושים אחר רעיונות מעניינים ומיוחדים למסיבת רווקות. בנוסף, מדובר בפוסט שמרכז בתוכו כמות גדולה מאד של הסברים, קישורים לחומרים, תמונות וטיפים, ובעיניי אינפורמטיבי מאד (דבר שאני משתדלת לשלב בכל פוסט, גם כיום).
ספרי על אירוע מיוחד או בו יצא לך לקחת חלק בזכות הבלוג כאמור, הבלוג כולל באופן קבוע קישורים ישירים לחומרי היצירה בהם השתמשתי. מתוך המנהג הזה יצרתי לראשונה קשר עם רעות ארד מהחנות “רעותא”. תחילה פניתי אליה עם שאלות לגבי מוצרים שונים, לטובת העוקבות שלי. בהמשך, התפתח הקשר הן ברמה המקצועית והן ברמה החברית, בסופו של דבר – הוביל להצטרפותי לצוות העיצוב של החנות, בו אני חברה (גאה ומאושרת!) כיום.
איזה בלוגים את אוהבת לקרוא ? גם בלוגים בתחום היצירה בנייר ויצירה בכלל – דוגמת הבלוג היפהפה של עינת ספקטור מ”מזמינים”. בנוסף, אני נהנית ולומדת המון מבלוגים שעוסקים בתחומים רחבים יותר שנחוצים לניהול עסק שכזה. לדוגמא, לאחרונה גיליתי את הבלוג “קומפוזיציות”, שכולל טיפים מ-ע-ו-ל-י-ם גם לצילום מוצרים, גם לעיצוב ופרסום של אירועי מכירה, וגם לסוגיה המורכבת של תמחור.
הבלוג דורש לא מעט חשיפה, באיזו מידה החיים הפרטיים נכנסים לחיים הציבוריים בבלוג? אני מאמינה שמאפייניו האישיים של אדם – עיסוקו, המשפחה והחברים שלו, וכמובן הרגשות והעמדות שלו – מעניקים ערך מוסף משמעותי לבלוג, וכן תחושת חיבור וקירבה מול הקוראות. עיקר הבלוג הוא היצירה, ולא סיפורים וחוויות אישיות, אך הם משתלבים פעמים רבות על מנת לשקף את ההשראה שלי, את תהליך החשיבה או את המשמעות של פרויקט מסוים בעיניי. לדוגמה, מתנות שהכנתי לבני משפחה וחברים, לגננות של הבת שלי, או מוצרים שמערבים בהכרח זווית אישית ורגשית (דוגמת מחברת ההשראה שלי, שעוצבה מתוך לבי ממש).
מי היית שמחה לדעת שקורא את הבלוג שלך? בגדול, הבלוג (והתחום ככלל) מיועד בעיקר לנשים. הייתי שמחה שיתעניינו בו נשים מכל הגילאים, המגזרים והאזורים, שכן היצירה היא דרך מופלאה לקירוב לבבות. בנוסף, אני נהנית מאד לראות תגובות בבלוג מבנות שלמדו בזכותו משהו, קיבלו רעיון חדש, או התמלאו מוטיבציה ורצון ליצור. לבסוף, ממלא אותי גאווה לראות יוצרות וותיקות ומוערכות בתחום שמגיבות לפוסטים שלי, ותמיד ברגעים האלה אני חווה כבוד והכרת תודה.
באיזה דרך עיקרית את מקדמת את הבלוג? אני מקיימת הפרדה מסוימת בין הבלוג, ככזה המיועד ליוצרות בתחום – לבין דף הפייסבוק, שמשמש למטרות עסקיות. יחד עם זאת, הפייסבוק משמש לא מעט לקידום ולחשיפה של הבלוג – גם בדף העסקי שלי, וגם בקבוצת הפייסבוק של רעותא. מקור חשיפה משמעותי נוסף הוא הגוגל – כפי שתיארתי לדוגמא במקרה של יצירה למסיבת רווקות. כמו כן יש לי עמוד צנוע בפינטרסט, אליו אני נועצת קישורים לבלוג. מתביישת מעט לומר שאינסטגרם עוד לא פתחתי…מקווה שבקרוב 🙂
האם תמליצי על מוצרים שלא התחברת אליהם? לרוב לא, ולשמחתי אני גם לא נדרשת לכך. במרבית המקרים יש לי הזכות לבחור איזה מוצרים לקדם. במקרים שלא, אני מנסה לשנות את זווית הראייה שלי, לצאת את גבולות המחשבה ואזור הנוחות שלי, ולנסות להתחבר למוצר מכיוון אחר. לדוגמא, דף מעוצב שאני פחות מתחברת אליו – יהפוך אולי לקישוט כגון פרח או בורדר, ולאו דווקא לרקע המרכזי. חשוב לי לשמור על האמינות והאותנטיות – גם שלי ברמה האישית, וגם של המותג.
איפה היית רוצה לראות את הבלוג שלך, עוד שנתיים נניח, מהיום ? הייתי שמחה להגדיל משמעותית את החשיפה וההרשמה לבלוג. בנוסף הייתי שמחה לבסס שגרה קבועה של ניוזלטרים ופעילויות כגון הגרלות, תדפיסים חינמיים ועוד. יחד עם זאת, נכון לשלב זה, אני פחות רואה בבלוג כלי עסקי ישיר – אלא בעיקר מרחב של הדרכה, חשיפה וביטוי.
מה למדת על עצמך בתהליך פיתוח, שיווק והפצת הבלוג? למדתי המון, אבל העיקר סובב סביב סוגיות של ביטחון ואמונה בעצמי. על מנת שבלוג שכזה יצליח, דרושה מידה רבה של התלהבות, תשוקה ותעופה עצמית, וזה דבר שלא פשוט ללמוד. יחד עם זאת, וזה עוד שיעור חשוב ביותר – להיות גמישים ופתוחים גם מול דחיות או פידבקים שליליים, ולא לתת להם לפגוע במוזה או ברוח המותג. עוד דבר הוא איזון בין קו אחיד ועקבי – לבין יציאה מאזור הנוחות והתנסות בדברים חדשים – חומרים, צבעים, טכניקות ועוד.
האם את מרגישה שהבלוג תרם לך ברמה המקצועית, ומדוע? ודאי! הבלוג דורש כתיבה, תיאור, צילום, פירוט והגדרה של היצירות. עם הזמן, לומדים לחשוב על כל הדברים האלה תוך כדי ואפילו לפני היצירה, וזה תהליך שמוביל לליטוש ומקצועיות בעיניי. מדי פעם אני נהנית לדפדף בפוסטים הראשונים, לראות ולהרגיש את התהליך שעברתי מאז ועד היום – ברמת הניסוח, הצילום, העריכה והטון הכללי של הדברים. לבסוף, כאמור, הפידבקים שקיבלתי בבלוג וביחס אליו סייעו לי בבניית הביטחון והתעוזה הנדרשים להמשך העשייה.