ערב ראש השנה בפתח וההכנות לארוחות החג בעיצומן. התפריט שלכן כבר מוכן, אבל מה עם עיצוב השולחן? מה עם האווירה? האם מספיק לעצב רק את שולחן האוכל? או אולי צריך לעשות מעבר כדי להפתיע את האורחים? אני מאמינה ששולחן החג צריך להיות חגיגי ומזמין, אך חשוב לזכור שהשולחן הוא חלק מתמונה, ולתמונה הזאת יש מסגרת, והיא הבית שלנו ולכן חשוב שהם ישתלבו יחד וישדרו חגיגיות וניקיון.
לסיפור המסגרת אני קוראת עיצוב שולחנות ותרבות אירוח.
איך עושים זאת?
תאורת אווירה: תדליקו המון אורות בבית (רצוי אור צהוב וחם), ותשתמשו בדימרים לוויסוט האור. מומלץ בנוסף להדליק גם מנורות שולחן. אופציות דקורטיביות ליצירת אור הן גרלנדות מאירות– שרשראות תאורה שתולים בסוכה וביום העצמאות ונרות בבית ואפילו מסביבו: בכניסה לדירה ומחוץ לדלת. למי שיש גינה ממליצה לפזר עששיות או להכין בעצמכם פנסים סיניים.

צילום: מור רחמים
פרחים: צאו לגינה וקטפו פרחים או לכו לשדה הקרוב לביתכם וקטפו חרציות. את הפרחים סדרו בתוך בקבוקי זכוכית שקופים או צבעוניים בגדלים שונים או בבקבוקונים קטנים (אני אוספת בקבוקי יין ריקים, בקבוקים של מפיצי ריח, בקבוקונים חומים של ויטמינים, בקיצור כל בקבוק שנראה לי יפה אני שומרת). את הסידורים שיצרתם פזרו בפינות שונות בבית. חשוב מאד לשים לב שסידורי הפרחים והנרות שתניחו במרכז שולחן האוכל יהיו נמוכים ויאפשרו לסועדים לשמור על קשר עין.
חומרים מהטבע: תכניסו את הטבע הביתה. בעיצוב השולחן השתמשו בחומרים זמינים מהטבע כמו עלים, פרחים, מקלות קנמון, פרחי אניס ועוד. חוץ מהמראה הטבעי שלהם הם גם תבלינים שמפיצים ריח ניחוח. עשו שימוש בחלוקי נחל, חול ים, צדפים, קריסטלים ושאר אבנים מהאקווריום, כך תהיו יצירתיים ומקוריים וגם תחסכו בהוצאות.

צילום: בר הראל
שלטים לדלת: תנו לילדים להכין וליצור שלטי ברכה לחג / ברוכים הבאים לדלת. אופציה נוספת קלה יותר ומקורית שמתאימה לכל אירוע ואני משתמשת בה המון:
בחרו גלויות שנה טובה (כמו פעם) או כרטיס ברכה עם נושא האירוע / החג שמתאים לכם (בכל חנות מכשירי כתיבה, רשתות ספרים, מתנות). צלמו את הכרטיס במכונת צילום צבעונית, הגדילו לגודל A4 ותקבלו כרזה יפה. כדי לשמר אותה לאירועים נוספים ממליצה לניילן אותה במכונת לימינציה (ברשתות לציוד משרדי או בבתי דפוס).

צילום: אורלי הראל
הכנת פלייסמטים מקוריים: קחו את אותה גלויה או כרטיס ברכה (ממקודם) והפעם תצלמו ותגדילו לגודל A3, תניילנו והינה קיבלתם פלייסמט חגיגי.

צילום: אורלי הראל

צילום: אורלי הראל
איך אפשר לעצב מסגרת יפה כ”כ בלי תמונת שולחן החג החגיגי? להלן מספר טיפים לעיצוב שולחן החג עצמו:
מקורות השראה לעיצוב השולחן: חפשו השראות בתמונות, בסמלים, במילים ומסרים, באירועים שחוויתם ובמקומות שהייתם. גם התחביבים שלכם יכולים להוות מקור השראה לעיצוב השולחן.
מרכז השולחן: לא רק פרחים ונרות יעשירו את מרכז השולחן ויהפכו אותו לחגיגי. שימו במרכז השולחן חפצים וסמלים שמזוהים עם ההשראה שבחרתם.
סידורי הושבה: אפשר לקבוע את סדר מקומות הישיבה מראש על גבי כרטיס הברכה או על פתק המוצמד לחובק המפית או לרגל כוס היין.
טיפ קטן: כאשר משתמשים בנרות ארוכים ודקים (כמו נרות שבת), מומלץ להכניס אותם למקפיא לשעה-שעתיים, זה ימנע את טפטוף הנטיפים על הפמוטים ועל המפה.
עיצוב להשראה:
עיצוב שולחן לראש השנה בהשראת משחקי מזל (חגיגי והומוריסטי): שנת המזל כנושא. בחרתי לעשות שימוש בקלפים

צילום: בר הראל
ובמשחק רולטה כמוטיב סמלי.

צילום: בר הראל
הצבעים השולטים שבחרתי היו לבן, אדום ושחור (כמו בקלפים).
עיצוב השולחן עצמו:
על מפה לבנה הנחתי מראות ועליהן 6 פמוטי זכוכית (3 מכל צד) ובהם נרות ארוכים בצבעי שחור אדום לבן. בינם הנחתי משחק רולטה (בצבעים התואמים) עם ז’יטונים וכוסיות קטנות ללחיים.

צילום: בר הראל
מצאתי גם מפיות תואמות אותן הנחתי בין הצלחות השקופות והמרובעות של המנה הראשונה לצלחות המנה עיקרית.

צילום: בר הראל
הפתעה אישית לכל סועד- שוקולד מתוק, כרטיס ברכה, כרטיסי מזל לגרוד והגרלות שונות או מתנה אישית לכל סועד.

צילום: בר הראל
מעל השולחן: תליתי שרשרת קלפים על גבי חוט ניילון ותפסתי אותם עם אטבים מעץ (ניתן להשיג בחנויות משחקים ויצירה).

צילום: בר הראל
סיפור המסגרת: כבר בתחילת דבריי אמרתי שאצלי השולחן לא עומד בפני עצמו ויש סיפור מסגרת: במקרה של שנת המזל השלמתי עיצובים עם משחקים נוספים. בשולחן הסלון השתמשתי במשחק השחמט, הוספתי לחיילי השחמט, נרות והשלמתי את המוטיבים של החג ברמיזה.

צילום: בר הראל

צילום: בר הראל
זכרו: הפרטים הקטנים הם שעושים את ההבדל
“אני מאמינה שתכנון מוקדם הוא המתכון להצלחת כל אירוע. רצוי לתכנן מראש את הסגנון העיצובי שמתאים לכם ורק אז להתחיל ללקט את כל הפריטים והאביזרים לעיצוב השולחן.

צילום: בר הראל
טיפ: אני ממליצה לסדר ולעצב את השולחן ערב קודם, זה שמאפשר לנו, המארחות, לנוח את מנוחת הצהריים ביום האירוע, כדי שנגיע רעננות לערב החג. הסידור המוקדם גם מאפשר לנו להסתכל על השולחן ולראות את התמונה הכוללת מסביב בכל פעם מזווית אחרת ובמידת הצורך לבצע תיקונים ולעשות השלמות.
לרעיונות והשראות לעיצובי שולחן נוספים, כנסו לבלוג שלי.
מאחלת לכולנו שנה טובה ומעוצבת,
באהבה,
אורלי