בטח גם אתם שמעתם את השם “סיפורה של שפחה” מתגלגל באחת משיחות החולין שלכם. אם תהיתם לפשר המושג אז מדובר באחת הסדרות הכי חזקות ומטלטלות שעלו על המסך בשנים האחרונות. למה? אנחנו עוד נגיע לזה.
הסדרה מבוססת על ספר הנושא את אותו השם שנכתב על ידי מרגרט אטווד אי שם בשנת 1984. עובדה מדהימה שכן היא הצליחה לחזות כ”כ הרבה לגבי העתיד.
הסדרה עוקבת אחרי קורותיה של שלפרד שפחה הגרה ברפבוליקת גלעד (המדינה שנבנתה על חורבות ארה”ב) תחת משטר טוליטרי דכאני. העלילה מתרחשת ביקום דיסטופי עתידני אבל לא כזה שכולל רובוטים ומכוניות מעופפות ממש לא, דווקא הוא מאופיין יותר בחזרה לערכים שמרניים. הטכנלוגיה כמעט ולא משחקת פה תפקיד.
בעולם העתידני הזה שיעורי הפוריות נמוכים כך שמרבית הנשים לא מצליחות להרות. לכן נשים מהמעמד הנמוך שהוכחו כפוריות מובאות כשפחות לבתי המפקדים, האליטה.
אתם מבינים “שלפרד” אינו באמת שם הגיבורה הראשית שלנו. שמה הוא ג’ון אבל במציאות החדשה הזו אין שמות והשם של השפחה נגזר מהשם של בעליה – של פרד, שייכת לפרד. היא הופרדה מבעלה וילדתה עוברת הכשרה כשפחה ועוברת לביתה החדש.
אחד מהשיאים של הסדרה בא לידי ביטוי במה שנקרא “הטקס”. תהליך ההתייחדות של השפכה עם המפקד אליו המשוייכת שקורה אחת לחודש לפי המחזור החודשי של השפכה. האקט נעשה בקליניות מצמררת שהשפחה שוכבת על ברכיה של אשתו של המפקד.
וכך אנו מתוודעים לחייה של שלפרד ושאר הנשים השפחות, על חוויותיהן ושאר דמויות מעניינות שמהוות חלק מהחברה החדשה הזו. ואנחנו נעצור פה מטעמי ספויילרים.

צילום: hulu
ומדוע מדובר בסדרה חשובה כל כך?
ראשית, היא מדברת על נשים ועל היחס אליהן, זכיותיהן, על יעודן ואורח החיים המתואר בסדרה אינו בדיוני כלל או כזה רחוק מהמציאות בחברות מסוימות בעולמנו, בעיקר בעידן טראמפ ועם דיון הולך ומתמשך בארה”ב לגבי זכויות האישה וחופש הבחירה בכל מה שקשור להפלות.
עוד הסדרה מראה יחס דומה לכל הגזעים ומעלה שאלות חשובות על זכויות קהילת הלהט”ב.
המשחק בסדרה הוא מופתי ובראש הקאסט עומדת אליזבת’ מוס הזכורה לטובה ממד מן שמצליחה לגלם את חוסר האונים לצד התעוזה של שלפרד בדיוק מרשים.
התלבושות בסדרה הן גם פרט חשוב ותורמות לא פחות למסר שהסדרה מנסה להעביר. לכל מעמד תלבושות ובגדים המאפיינים אותו. השפחות לובשות בשכמיות ושמלות אדומים שלראשן כובע עם כנפיים שנועד להסתיר אותן ולהגביל את טווח ראייתן. השמלות והגלימות האדומות של השפחות נוצרו בהשראת מריה מגדלנה, דמות תנ”כית המוצגת בברית החדשה כחוטאת ולא מוסרית ואילו בגדי הגבירות הכחולים מסמלים את מרי הבתולה.
הסדרה הזו מטלטלת. אנחנו באמת חרדים לשלום הדמויות האהובות עלינו, היא לא מציעה מרגוע או נחמה אלא משדרת אווירה מסתורית, אפלה ומספקת הרבה מאוד מתח ונקודות למחשבה.
העונה הראשונה והמעולה של הסדרה מונה 10 פרקים והיא משודרת בהוט.