A password will be e-mailed to you.

חופשה בזנזיבר – כל מה שאתם צריכים לדעת, גזרו ושמרו

מאת: WeLead | 3 באוגוסט 2017

אם אתם מתכננים חופשה בזנזיבר אתם חייבים לעצור רגע ולקרוא את זה.

מתכננים חופשה בזנזיבר? אתם חייבים לקרוא את זה לפני

אז בואו נתחיל מהתחלה, חופשה בזנזיבר לא דומה לשום מקום שהייתם לפני, זה לא תאילנד ולא הקריביים ולא תל אביב ולא יוון. זנזיבר היא חלק מאפריקה, מדינת עולם שלישי, לא מפותחת כלל, ארכיפלג של איים מזרחית לטנזניה, כאשר האי המרכזי שרובכם תגיעו אליו נקרא אונגוג’ה וגודלו כ- 2,500 קמ”ר של גן עדן.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לכם היא לנטרל כל ציפיות מטיולים קודמים, אתם הולכים להיחשף ליקום מקביל, עם תרבות אחרת, סטנדרטים אחרים, טעמים שונים וקצב אחר, חופשה בזנזיבר זה פשוט משהו אחר.
חופשה בזנזיבר

צילום: shutterstock


שני מושגים שילוו אתכם לאורך חופשה בזנזיבר:
1. אקונה מטטה– מכירים ממלך האריות כ’אין דאגות’ אבל המשמעות האמיתית היא ‘אין בעיה’. על אף שאפריקה מפוצצת בבעיות, המקומיים חיים כאן בתפיסת עולם נטולת בעיות, עם שלוות נפש ואורך רוח מעוררים השראה וקנאה.
2. פולה פולה- המשמעות היא ‘לאט לאט’ ומתארת את הקצב הזנזיברי האיטי. כשאתם יושבים במסעדה או מחכים לכל שירות אחר, תהיו סבלניים, הדברים כאן עובדים נורא לאט.
אל תנסו לשנות אותם, חבל על המאמץ, מציעה לכולכם להתאים את עצמכם לתפיסת העולם שלהם, זה בהחלט קסום, ואפילו לארוז קצת מזה כשאתם חוזרים לארץ מהחופשה בזנזיבר.
חופשה בזנזיבר

צילום: shutterstock


אוכלוסייה- למעלה מ90% מהאוכלוסייה הכללית בזנזיבר הם מוסלמים. מדובר באיסלם מתון שמכבד את כל הדתות, מאוד אוהבים ישראלים ואין ממה לחשוש. על מנת לכבד את האוכלוסייה המקומית, בהליכה מחוץ לשטחי חוף הים התיירותיים, נא לא להסתובב בבגדי ים כדי לא לפגוע במקומיים. ניתן להסתובב עם לבוש קצר (כן, גם עם גופיות). בהגיעכם לכפר מקומי או לעיר הבירה השתדלו להיות פחות חשופים.
 
דגש חשוב נוסף- העובדים בבתי המלון אומנם עובדים לצד השפע שיש לחדר האוכל להציע, אך עם זאת השפע הזה אינו נגיש להם והם לא מכירים אותו מהבית, בתרבות האפריקאית ישנו טאבו נגד זריקת מזון. משיחות עם אנשי הצוות על הפערים התרבותיים ביניינו ועל כך שיכול להיות שאנו פוגעים בהם לא במודע, עלה נושא אחד שוב ושוב ושוב והוא זריקת האוכל, כמויות של אוכל שנשאר על השולחן ופשוט נזרק. בחדרי האוכל בלודג’ים בטנזניה ובקניה, ישנו שלט שאומר *”קחו כמה אוכל שאתם רוצים, אבל בבקשה לא לקחת יותר ממה שאתם צריכים”* ומתחת לשלט הזה כתוב *”עם האוכל שלא נזרק אתמול, האכלנו 23(מספר שמשתנה מיום ליום) אנשים”*. אז בבקשה תקחו כמה שאתם רוצים ולא יותר ממה שאתם צריכים. מאוד לא קל להם לזרוק אוכל וכמובן שאף אחד מהם לא יעקם פרצוף או יאמר לכם מילה או חצי מילה על כמות האוכל שתיקחו. ואם משהו לא טעים לכם, אל תרגישו מחויבים לסיים אותו.

תשר- על שלושה ענפי כלכלה עיקריים זנזיבר מתבססת, חקלאות, דיג ותיירות. כאשר השניים הראשונים מתבססים גם על השלישי והשלישי מאוד מתבסס על תרבות התשר. השכר הממוצע כאן של עובדי בתי המלון, נע בין 60-100 דולר לחודש. בהחלט נהוג להשאיר תשר לנותני השירות, נהוג בדרך כלל בין דולר לשניים לנותני שירות. ממדריך מקומי שמדריך אתכם ועד לסבלים שלוקחים את מזוודותיכם מהקבלה לחדר ובחזרה. בנוסף, בחלק מן הסיורים, נהוג להשאיר תשר למשיטי סירות ועוד.

התניידות- ישנה התחבורה הציבורית הנקראת דאלה דאלה(יש כלל לגביה והוא “תמיד יש מקום לעוד אחד”), וישנן מוניות. דאלה דאלה משרת בעיקר את המקומיים, מומלץ להתנייד במוניות (לא זול) בעיקר בלילה.

שירותי רפואה- בהרבה מלונות קיימת מרפאה. לשוהים בצפון קיים בית חולים פרטי שנקרא north vally hospital בעל ציוד חדשני, רופאים מקצועיים ושירות מדהים. כמו כן, ישנו בית חולים עם ציוד חדשני ותנאים טובים הממוקם בסטון טאון ושמו “גלובל”, ישנה אפשרות להזמין רופא למלון דרך הקבלה אך העלות נעה בין 100-150$ רק לביקור הרופא, ובמידה ויש צורך ביותר מזה הסכום עלול להיות הרבה יותר גבוה. כמובן שתקבלו החזרים מהביטוח.

הכנסת פירות טריים לישראל– הפירות בזנזיבר מושלמים! ועם כמה שזה מפתה, אסור להכניס פירות לישראל, משרד החקלאות והבריאות אוסרים על הכנסת פירות טריים לישראל מחשש שפירות אלו יכולים להכיל חיידק או חרק שהצמחייה בארץ אינה יודעת להתמודד עימם ויכולה להתפתח עקב כך מגפה בעולם החקלאות והצמחייה בארץ. אין בעיה להכניס תבלינים
*קונכיות וצדפים*- אסור לקחת מהחוף, הם משמשים בית לאלפי חיות קטנות. וחוץ מזה זה לא חוקי(אפילו שינסו למכור לכם גם) ואתם עשויים לקבל קנס ביציאה מזנזיבר.

זנות וסמים- לא חוקי, לא חוקי, לא חוקי!!!! עם זאת, מאוד נגיש וקל להשגה ובאותה מידה גם לא חוקי ועלול לעורר בעיות עם החוק שיכולות להוביל לסיטואציות לא נעימות.

התנהלות בשדה התעופה בזנזיבר- שונה ממה שאנחנו מכירים, בכל זאת מדובר באפריקה. לפני הצ’ק אין בארץ, סמנו את המזוודה במשהו צבעוני ובולט, צלמו אותה בטלפון שלכם. כשתנחתו אין מסוע מזוודות אלא סבלים. תתנו לסבל דולר ותראו לו את התמונה של המזוודה המסומנת בבירור והוא יביא לכם אותה.
 חופשה בזנזיבר מהנה לכם.
נכתב על ידי מדריכת הטיולים נטלי כהן