בשנת 2015, מצאו מדענים שוודים מאובן בן 50 מיליון שנה של תולעת הקוקון. המאובן הכיל את הזרע העתיק ביותר שנמצא אי פעם. הזרע הצליח להישמר בשל כך שהוא נלכד בתולעת לפני שנהפך למאובן.
הקרח, הבידוד וגודלה העצום הופך את אנטארטיקה לאחד המקומות המסתוריים על כדור הארץ. היבשת כה גדולה שנדמה שרק עכשיו המדענים החלו לגלות את שטחיה העצומים ואוצרותיה הנסתרים.
הנה רשימה של כמה עובדות אמיתיות ומעניינות שאנחנו בטוחים שלא ידעתם על היבשת הקסומה הזאת:
1. מדען אמריקאי היה הראשון והיחיד שאיי פעם היה לו מאץ’ בטינדר באנטארטיקה:

2. ישנם אזורים באנטארטיקה בהם לא ירד גשם או שלג כבר 2 מיליון שנה:
רק אחוז אחד מהיבשת העצומה הזאת הוא נטול קרח, אזורים אלו נקראים “אואזיס אנטרקטי” ונחשבים לאזורי המדבר הקשוחים בעולם. ההערכה היא שבאזורים אלו לא ירד גשם או שלג כמעט 2 מיליון שנה.
3. קיימים באנטארטיקה מפלים בשם “מפלי הדם”:
אל תדאגו, לא מדובר בדם אמיתי. לפני 5 מיליון שנה, רמות הים עלו ויצרו אגם מלוח. מיליוני שנים מאוחר יותר הקרחונים שנוצרו על האגם ניתקו אותו היבשת ויצרו מעיין קפסולת זמן של מים המלוחים פי שלוש ממי ים. מים אלו, מזינים את המפל ובשל ריכוז גבוה של ברזל יוצרים את הצבע האדום ארגמני.
4. באנטארטיקה נמצאו יותר מטאוריטים מאשר בכל מקום אחר בעולם:
המדענים טוענים, כי הסבירות לנפילת מטאוריטים היא כמעט שווה בכל אזורי העולם. אולם, אם הם נופלים באזורים בעלי לחות גבוהה ואקלים טרופי, הלחות והחמצן יאכלו אותם עם הזמן עד היעלמותם. באנטארטיקה שורר אקלים יבש במיוחד והמטאוריטים נשמרים כמעט בצורתם המקורית. מה גם שמאוד קל לזהות אותם על הרקע השלג והלובן של היבשת.
5. 70% מהמים המתוקים בעולם נמצאים באנטארטיקה:
90% מהקרח בעולם, ו70% מהמים המתוקים נמצאים באנטארטיקה. אם כל הקרח ביבשת היה נמס פני הים היו עולים ב61 מטרים!
6. באנטארטיקה אין אזור זמן רשמי:
מכיוון שרובה לא מיושבת, היבשת לא מחלוקת לאזורי זמן. מה שזה בעצם אומר שאין זמן רשמי. אז מה עושים? בשל גודלה העצום של היבשת, משתמשים בכל אזור בזמן של המדינה המיושבת הקרובה ביותר.
7. העובי הממוצע של כיפת קרח באנטארטיקה הוא 1.6 קילומטר:
כמעט כל היבשת מכוסה בשכבה עבה של קרח, עובי השכבה תלוי באזור ביבשת. באופן ממוצע עובי הקרח הוא 1.6 קילומטר, אך יכול להגיע אף ל4.8 קילומטר באזורים מסויימים.
8. אמיליו מרקוס פלמה היה האדם הראשון שנולד באנטארטיקה:
ב1978, אמיליו מרקוס פלמה נכנס לספרי ההיסטוריה בתור האדם הראשון שנולד ביבשת. מאז, נולדו ביבשת עוד עשרה אנשים אבל יום הולדתו של פלמה עדיין נחשב משמעותי ואף נכנס לספר השיאים של גינס.
9. הקרחון הגדול ביותר באנטארטיקה גדול יותר מהאי ג’מייקה:
הקרחון המתועד הגדול ביותר בעולם. אורכו כ294 קילומטר ורוחבו 37 קילומטרים. שטחו 11,000 קילומטר מרובע. הקרחון עולה בגודלו על גודל יבשת ג’מייקה כולה. בשנת 2000 הקרחון נשבר לחמישה קרחונים קטנים יותר שלאחר מכן הופרדו ונסחפו בים, כל אחד לדרכו.
10. הזרע העתיק ביותר בעולם נמצא באנטארטיקה: