A password will be e-mailed to you.

מחקר חושף: גברים ונשים גרועים באותה מידה במולטיטסקינג

מאת: WeLead | 10 בדצמבר 2018

נראה שהסטראוטיפ המפורסם שאומר שנשים טובות בלעשות כמה דברים בבת אחת, כלומר מולטיטסקינג, בדרך להיות מוכח כמוטעה.

במשך שנים קיים המיתוס שנשים יכולות למלא יותר ממשימה אחת בו זמנית, באופן הרבה יותר מוצלח מהגברים. מחקר חדש שבוצע על ידי חוקרים באוניברסיטת ברגן מראה שאין הבדל משמעותי בהצלחה במולטיטסקינג בין גברים לנשים.

תוצאות המחקר פורסמו בבלוג של המגזין Harvard Business Review, המדענים רצו להשתמש במשימה אחת פשוטה כדי להעריך האם ישנם הבדלים בביצוע בין גברים לנשים באוכלוסיה הכללית.

למען מטרה זו, הם בנו תוכנת מחשב שמבקשת מהנסיין לבצע משימות פשוטות ומבוססת על הפעילויות היום יומיות. במחקר לקחו חלק 66 נשים ו82 גברים בין הגילאים 18-60. הנסיינים מצאו עצמם בחללים ויראטואלים תלת ממדיים המדמים שלושה חדרים: מטבח, חדר אחסון וסלון עם שולחן ומקרן.

כל נסיין התבקש להכין את החדר לפגישה, לשים כיסאות, עפרונות ושתיה קלה במקומות וכל זה תוך כדי התמודדות עם הסחות דעת כמו שיחת טלפון שנותנת הוראות נוספות וכו’.

לאחר סיום הניסוי החוקרים השוו את תוצאות הגברים והנשים מול מספר משתנים כגון רמת הביצוע, זמן, רמת התזוזות בחלל הוירטואלי וכו’.  תוצאות הניסוי הראו באופן חד  משמעי “אין הבדל בין גברים לנשים בכל הנוגע לביצוע סדרה של פעולות והצורך במולטיטסקינג”.

אולם, החוקרים לא יכלו לשלול לחלוטין את האפשרות שישנם הבדלים בין המינים, והצהירו “לא ניתן לקבוע הבדלים, וגם אם קיימים כאלה הם מאוד קטנים”.

לסיכום, החוקרים שללו את הסטראוטיפ הכללי בנוגע ליכולתן של הנשים לבצע מספר פעולות במקביל.