A password will be e-mailed to you.

הגענו הביתה

מאת: שירן קציר פרץ | 17 ביולי 2016

אמא, האם יש מישהי שבאמת מבינה את המשמעות של המושג בימים הראשונים לחייה החדשים?

 

אמא, האם יש מישהי שבאמת מבינה את המשמעות של המושג בימים הראשונים לחייה החדשים?

לפעמים אני משחזרת את הימים הראשונים, כשהגענו הביתה ונזכרת בי מביטה בו בנסיך שלי ולא מבינה איך הוא קשור אליי בדיוק. קשה להודות בקושי להתחבר, היות והסביבה מצפה מאתנו להיות סופר אימהות אבל אנחנו לא, לפחות לא בהתחלה. בתור אמא צעירה עם תינוק בן יומו, פתאום חלחלה אליי ההבנה שהוא שלי ביחד עם התרגשות שאין כמותה, הגיע לביקור גם הפחד – אני אחראית עליו, מה יקרה במידה לא אדע למה הוא בוכה?  האם אני מאכילה יותר מדיי? או שדווקא לא מספיק?

נראה שלפעמים הסביבה מתקשה להבין שעוד מהתקופה בה הילד הוא בכלל זרע קטן בבטן, רגשות האשמה שלנו והחרדות מתגברים ואז כשהוא מגיח לאוויר העולם הרגשות מתעצמים פי כמה וכמה. תפיסת העולם משתנה באחת: אני שירן שרוב עולמי היה אני ואני ושוב אני, שהייתי רגילה לבקר בקביעות אצל הספר, המניקוריסטית והפדיקוריסטית כבר לא אותה שירן. כיום אני מוצאת את עצמי “מדלגת” על התור אצל הספר, יושבת בחוסר מנוחה אצל הפדיקוריסטית ולוחצת שתסיים כבר כי יש לי תינוק שמחכה בבית, ההבנה שהוא תלוי בי ואני חיבת להיות שם בשבילו נחתה עלי ביום בהיר אחד.

A photo posted by @shirankatsir on

לאחר כמה שיחות עם חברות שעברו את התקופה רוויות הרגשות הבנתי שעם כל זאת אני אישה ורעיה וחשוב לי לשמור על מי שהייתי לפני שירן שהיא לא רק אמא. לכן ליקטתי לכן כמה טיפים שיעזרו לכן לשמור על השפיות:

  • לא כל מה שאומרים לך בטיפת חלב זה תורה מסיני – מצאתי את עצמי לוקחת פיזיותרפיסטית פרטית ב500 ₪ לשעה רק כי אמרו לי שהילד מסתכל שמאלה יותר מדי.
  • אנשים יעירו בלי סוף – זה הזמן לקחת את הדברים בפרופורציות לסנן ולחייך. אחרי הכל, אף אחד לא יודע יותר טוב ממך מה הילד שלך צריך.
  • כל הילדים מתפתחים – את מכירה ילד שלא זוחל? לא הולך? לא מדבר? נסי להתעלם מכל אותם מספרי סיפורים שרק מובילים להיסטריה.
  • קחי לעצמך ערב חופשי לפחות פעם בשבוע – אפילו שיש ערמות של כביסות, הבית מלוכלך וממש לא בא לך לעלות על עקבים ולצאת. במידה ואת חוששת להיעדר זמן רב מסביבתו של התינוק את יכולה לצאת לקפה, ללכת לפדיקור מפנק או ספא עם חברה. התאווררי מהפליטות והבכי, את תחזרי עם כוחות מחודשים והילד מקבל את אמו רעננה וחייכנית.
  • הקדישי תשומת לב מספקת לבעלך – בין כביסות להנקה הוא לא ממש בראש שלך וזה לגיטימי, אבל לא כדאי לשכוח אותו ואת העובדה שגם חייו השתנו אפילו שלא תמיד נראה כך. האינטימיות בניכם היא שהביאה את יצירת הפלא הקטנה. כדי לבלות זמן איכות יחד לא חייבים לצאת, אפשר להכין ארוחת ערב טעימה ולשבת לדבר או לראות סרט טוב ולהזמין פיצה.
  • תבלי עם הבייבי – תקופת חופשת הלידה טסה מהר ממה שתוכלי לדמיין וזה הזמן שלכם להתחבר. זה יכול להיות טיול בגן עם העגלה, בייבי יוגה ועוד. כך גם תכירי עוד אימהות לילדים בגיל של הבייבי שלך. תמיד טוב לשתף עם מישהו שנמצא באותה סירה, הרבה יותר כיף להתלונן למי שבאמת מבין אותך.

 

יקירות שלי, אני יודעת שזו תקופה לא קלה עם הרבה שינויים, אבל הכול עניין של פרופורציות. קחי את השינוי הנהדר הזה בדרך הנכונה, תהיי קלילות (עד כמה שניתן) והכי חשוב תיהני מכל רגע.