חדרי ילדים הם בדרך כלל מקום של כאוס מוחלט המתבטא במגוון צעצועים הזרוקים בכל פינה בחדר: מכוניות קטנות, פיסות לגו מפוזרות, ברביות וכל מיני צעצועים חדים שדוקרים את ההורים בכניסתם לחדר. למרות התסכול שהורים רבים עלולים לחוש ברגעים אלו, לא מומלץ להתפרץ על הילדים שינקו את החדר, כי זו לא הגישה שתגרום להם לעשות זאת.
אחת האופציות שתגרום לילד לסדר את החדר מבלי לשים לב לכך היא להפוך את סידור חדר הילדים למשחק מהנה. אפשר להיכנס לחדר ולומר לילד: “בוא נשחק משחק: יש לך דקה לאסוף את כל הצעצועים הכחולים ולשים אותם בקופסא הזאת – קדימה!” אחרי שהילד סיים, אפשר לעבור לצבעים השונים של הצעצועים ולעשות את אותו הדבר עם הצעצועים האדומים, הירוקים, הצהובים וכן הלאה. בתקווה שהילד שיתף פעולה, החדר אמור להיות מסודר בסיום המשחק.

דוריין טובין מתוך קמפיין של WeLead

ג’קי אזולאי מתוך קמפיין של WeLead
טיפים נוספים שיסייעו לכם במשימה:
אם נתקלתם בצעצוע המורכב מכמה צבעים, אפשר לומר לילדים שזהו צעצוע מיוחד והם יכולים לבחור איפה לשים אותו.
משחק סידור הצעצועים לפי צבעים יכול להיות מהנה במיוחד לילדים קטנים, כיוון שהם ילמדו את הצבעים דרכו.
המשחק כנראה לא יהיה יעיל עבור ילדים קצת יותר גדולים, ולכן אפשר לדבר אתם בגובה העיניים ולהסביר שהם חלק מהמשפחה, ולכל אחד במשפחה יש תפקיד בבית ותפקידם הוא לנקות ולסדר את החדר שלהם. אפשר גם לתמוך בהם ולומר שהם יכולים לבקש עזרה אם הם זקוקים לה.

ספיר יודשקין יצחקי מתוך קמפיין של WeLead
אם כל הנסיונות המוזכרים לעיל נכשלו, ייתכן שתאלצו לסגת. צריך לדעת לבחור את הקרבות, וניקיון החדר הוא לא הדבר החשוב ביותר להילחם עבורו.
ייתכן שאם תוותרו ולא תזכירו לילד לסדר את החדר, בסופו של דבר יימאס לו מהבלאגן והוא יסדר את החדר ביוזמתו.
עדיף שלא תיכנסו לחדר הילדים בחושך מוחלט. ותמיד תזכרו, אם אתם נכנסים – לנעול נעליים לפני כן.

ג’ני צ’רוואני מתוך קמפיין של WeLead
הכתבה מתוך האתר של עצמל’ה