איזה הורים אתם? כאלו שמוכנים לשלם המון על מותגים? או אלו שמחפשים את המבצעים בכל מקום?
שינוי רציני קורה באופן שבו אנו צורכים בשנים האחרונות, בעיקר מורגש השינוי בקרב קהילת ההורים בישראל. הפסקנו להיות פראיירים, אנחנו לא מוכנים לשלם כל כך הרבה. אנחנו בודקים יותר, קוראים יותר ומקבלים החלטות שקולות יותר.

צילום: מתוך shutterstock
כוח להורים
פתאום הפנמנו את זה שביחד אנחנו כוח. לא ניתן למותגים להוריד לנו מהתכולה ולקחת לנו יותר כסף, מבלי ליידע את כל יתר החברים. לא נסכים לפערי המחיר בקייטנות העירוניות. לא נהיה מוכנים לעלות לאוטובוס ולשלם גם על עגלה. יחד, אנחנו כוח צרכני גדול, במיוחד שכל מותג מנסה בכל הכוח לרכוש את אמוננו. אבל הם יצטרכו לעבוד בשביל זה.
דן חסכן
אנחנו יכולים היום בלחיצת כפתור להשוות מחירים. וכמה נזדעזע לדעת שמוצר שכמעט רכשנו במחיר מלא, נמכר במקום אחר בחמישים אחוז פחות. סקר שוק קצר מאוד יאפשר לנו לחסוך אלפי שקלים בשנה. כמובן, שנסכים לשלם יותר על מותגים שאנחנו באמת אוהבים וסומכים עליהם, או על מוצרים שבאמת מביאים חדשנות שלא הייתה קודם, ועדיין, תראו לי את ההורים שקונים תחליפי חלב או חיתולים במחיר מלא. שלא לדבר על מוצרים גדולים יותר כמו עגלה או כיסא בטיחות.
קבלת החלטות מושכלת
כן, שוב הפייסבוק הזה שכולם ממהרים להכפיש, עוזר לנו להתייעץ על מוצרים עם הרבה יותר אנשים, ולראות מה הורים אחרים אומרים. אין שום סיבה להאמין לכתבת יח”צ, אפשר פשוט לשאול הורים שיש להם את המוצר. אותם הורים ידעו הכי טוב להגיד את כל היתרונות הקטנים שהופכים את המוצר לשימושי ונחוץ.
הדור שחיכה ליום ההולדת
אנחנו הדור שחיכה ליום ההולדת בשביל לבקש עוד בובת בארבי חדשה לאוסף. הדור שרוצה שלילדים שלו יהיה יותר מהכל. ופתאום אנחנו מוצאים את הבית שלנו מלא מדי. הסלון הופך להיות חדר משחקים כי כבר אין מקום בחדר הילדים וארון הבגדים דורש בכל רגע סידור מחדש. זה כמובן נובע גם מהעובדה שהכל הרבה יותר זול. אם פעם קנינו נעליים אחת לשנה ב-300 ₪, היום אפשר להזמין באינטרנט ב-40 ₪ וגם ככה זה משמש רק לעונה כי הרגל גדלה.

צילום: מתוך shutterstock