הגיעה השעה בה החלטת לעזוב את מקום העבודה או במקרה הפחות טוב, החליטו עבורך. מדובר בסיטואציה שלעתים מעוררת חוסר נוחות רב אצל שני הצדדים אך בהחלט ניתן לסיים יפה את יחסיכם המקצועיים ולהשאיר רושם טוב. לפניכם מס’ טיפים מפי המומחים של באבקום שיעזרו לכם להיפרד יפה ממקום העבודה, כך שהאופציה לחזור אליו בעתיד תישאר פתוחה תמיד.

צילום: shutterstock
- סיום העבודה בצורה מסודרת – ישנה תופעה פסיכולוגית לפיה אנשים נוטים לזכור אירועים אחרונים בהם לקחת חלק, לקשר אותם לאירועים קודמים, ומכאן ליצור לגביך רושם סופי לפיו יזכרו אותך בהמשך הדרך. זה לא הזמן “לסגור חשבונות עם הבוס” ולהגיד לו/ה את כל מה שרצית לומר ולא העזת בזמן עבודתך. למה? עולם העבודה בישראל אינו גדול ואנשים מכירים אנשים, לפיכך, התנהגות גסה היום יכולה להתנקם בך בהמשך. יתכן שבעתיד תעלה על הפרק חזרה לאותו מקום עבודה או יתכן כי במקום העבודה אליו ניסית להתקבל מישהו מכיר את הבוס הנוכחי שלך ויתקשר לברר עליך פרטים. במרבית התפקידים הבכירים נהוג להתקשר ולקבל חוות דעת מהמנהל במקום עבודה קודם. חשוב לזכור שהמלצה צריכה לבוא ממי שניהל אותך ולא מעמית לעבודה.
- הסדרת כל הכספים/תנאים שמגיעים לך על פי חוק או חוזה, כגון: פדיון ימי חופשה, שחרור כספי פנסיה, דמי הבראה, פיטורים וכו’. לצד זאת, מומלץ להימנע מלהפסיק באופן אוטומטי את התשלומים לקרנות השונות ועדיף לשוחח קודם עם סוכן הביטוח או היועץ הפנסיוני כדי לא לאבד את הזכויות שלך.
- חפיפה מסודרת למי שמחליף אותך בתפקיד זאת ההזדמנות שלך לסיים את התפקיד בצורה מסודרת ומכובדת.
- במידה וטרם מצאת עבודה, זהו הזמן לפתיחת ערוצים שיסייעו לך למצוא את דרכך בשוק העבודה: אתרי דרושים, פורומים, חברים בתעשייה, רשתות חברתיות ועוד. כל אלו יוכלו לסייע לך למצוא את האתגר הבא.
- דאג/י שיהיה ברשותך מכתב התפטרות או פיטורים המכיל את הפרטים הבאים: שם מלא, הודעה על סיום ההעסקה, תאריך עזיבה וחתימה, טופס שחרור לקופות שברשותך (פנסיה, ביטוחים, קרן השתלמות) וטופס 161.
כל סוף הוא התחלה חדשה ולך היכולת לדאוג שההתחלה הזאת תהיה ההזדמנות שתמיד חלמת עליה. בהצלחה!