1. אתם ריאלסטיים לגבי הציפיות שלכם מאהבה
להתאהב זה קל, להישאר מאוהבים זה סיפור אחר. מערכות יחסים ארוכות הן קשות, יש הרבה עליות וירידות. לצפות ולהבין שיהיו גם אתגאים בדרך ותוכנית כיצד להתגבר עליהם יחד הם סימן למערכת יחסים יציבה.
2. אתם לא לוקחים את הדברים הקטנים אישית
אל תניחו את ההכי גרוע, זוגות במערכת טובה לא מניחים שבן הזוג עשה להם משהו בכוונה או כי לא איכפת לו, “הוא שכח לקנות את מה שביקשתי בסופר בתום לב, לא כי הוא לא סופר אותי”, גם בני הזוג האכפתיים והקשובים ביותר יכולים לפשל.
3. אתם משחקים כמו חברים באותה קבוצה לא יריבים
זה לא בריא לזוגות להתחרות זה בזה, תהנו מהחברה אחד של השני ותשאירו את יצר התחרותיות בצד.
4. אתם לוקחים אחריות במקום להאשים זה את זה
כל אחד מבני הזוג צריך להבין כיצד הוא טעה במה שהוביל למצב הנוכחי או הבעיה, בעיות כלכליות? איך כל אחד מבני הזוג הוביל לכך. אל תנסו רק להאשים את הפרטנר, אלא לחשוב כיצד אתם תרמתם למצב.
5. אתם מרגישים ביטחון במערכת יחסים כי אתם בוטחים זה בזה
לשני הצדדים יש אמון עמוק זה בזה ובנאמנות של הפרטנר. אין קנאה וחשדות, זוגות חזקים מרגישים אהובים ואין בהם פרנויה.
6.. אתם יוצאים מגדרכם אחד בשביל השני
אנחנו חיים בתרבות שמקדשת סיפוק עצמי , “שים את עצמך במקום הראשון” ולכן לפעמים שוכחים לשים את עצמנו במושב השני, אם אתן נותנים מעצמכם על מנת להטיב עם הפרטנר שלכם ומנסים לענות לצרכים ולרצונות שלו גם אם זה משהו שאתם פחות נהנים ממנו אז זה מעודד הדדיות וביטחון.
7. אתם יכולים לדבר על הכל, גם על נושאים בעייתים
סקס, כסף פולטיקה, תסכולים, תשוקות. זוגות בריאים רוצים לדעת מה בן הזוג שלהם מרגיש וחושב גם שהדעה שלו יכולה להיות שונה משלנו.
8. אתם צומחים גם בנפרד ונותנים מקום לבן הזוג שלכם לעשות כן גם
עד כמה שאתם אוהבים ומעריכים את הפרטנר שלכם, אתם מבינים שאחרי שנים של הכרות ייתכן והם ישתנו, אתם מזהים את השינוי ו”זורמים” איתו, זה חלק מההתפתחות של כל אחד. עודדו תחביבים, מסלולי קריירה, חברויות ותחומי עניין חדשים. זה טבעי אם תרגישו חשש לגבי השינוי הזה אבל תנסו לנתב ולעבור את השינוי יחד.
9. כשאתם רבים אז אתם רבים באופן הוגן
אתם יכולים להתווכח על נושא מהותי וחשוב מבלי להביע זלזול בפרספקטיבה ובצד השני, בלי שמות, הקנטות. אפשר להתווכח ולהתדיין יחד ואפילו להרים את הקול אבל ברגע שמתחילים להעליב זה עובר את הגבול