A password will be e-mailed to you.

1 על 1 עם כפיר גיא – מפתח Web, משווק באינטרנט ומרצה בתחום הדיגיטל

מאת: תמיר ילינק | 1 ביולי 2018

בין פעילותו ב”לאומדיה – ראש לאריות בפרסום” לפיתוח סדנאות בתחום ה-Web תחת השם “יסודי – עושים בית ספר לדיגיטל”, כפיר גיא לא נח לרגע

כל אחד מאיתנו מפנטז על זה. לחשוב על רעיון, לתכנן אותו וליישם אותו בפועל. לדבר הזה קוראים “יזמות”. כפי שניתן להבין – יש כאלה שיש להם את זה, יש כאלה שאין להם את זה, ויש כאלה ש…לומדים את זה עם הזמן. אני בספק אם מישהו יודע מראש את המסלול הנכון. הפורמולה להצלחה. עושה הרושם שחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהתהליך הוא ליפול. לקום, שוב ליפול, לקום פעם נוספת וכך חוזר חלילה. במידה ומצליחים לפגוע פעם אחת מ-10 אז זה נחשב להצלחה.

אין תחליף לניסיון וכשמדובר בניסיון, ל-כפיר גיא A.K.A לאומדיה – לא חסר. כפיר בן 30 נכון לכתיבת שורות אלו, נשוי באושר לרעות וגר בחיפה.

“זה התחיל עוד מהיסודי” הוא מספר. “בניגוד לחברי מספסל הלימודים שאהבו מאוד לשחק ב”צייר”, ב-“Snakes” או “דמקה”, אני נהניתי לשחק עם ההגדרות של לוח הבקרה. עוד ב-Windows 3.11, פשוט סיקרן אותי מה כל אופציה שם עושה. לאט לאט התחלתי לגלות עניין בתחום האינטרנט, בשנים מאוחרות יותר. הייתי קונה כל ספר בתחום (יותר נכון ההורים שלי קנו לי, תודה אבא ואמא) HTML, Javascript וכו’. לא הרבה יודעים זאת, אבל אחת העבודות הראשונות שעשיתי היא פיתוח אתר האינטרנט של אגודת מכבי חיפה בכדורסל, היכן שבזמנו הייתי משחק. המאמן שלי ידע שאני עוסק בתחום כך התחלנו לתכנן, לאפיין ולעצב את הדרישות של האתר של האגודה. אני זוכר שבהתחלה עוד לפני עידן מערכות ניהול התכנים, הייתי מקבל עדכונים של תוצאות המשחקים והייתי צריך לעדכן אותם כי אף אחד לא היה נכנס לקוד ומתחיל לערוך את ה-HTML אז הכל היה באחריות שלי”.

יסודי - עושים בית ספר לדיגיטל

לנסות ולגרום לאנשים להיכנס לתחום, בדיוק כפי שהוא הצליח למשוך אותי | צילום: דניס גרצקיס

גם בתקופת הצבא האהבה של כפיר למחשב לא דעכה, שם שירת בפיקוד צפון בגדוד התקשוב “איילים” ולאחר מכן קודם לתפקיד פרויקטור מחשוב במקשא”פ והשאר היסטוריה. כיום הוא מג’נגל בין פעילותו ב-“לאומדיה – ראש לאריות בפרסום” לבין היותו מרצה בתחום פיתוח Web ושיווק בדיגיטל. “אין ספק כי מדובר בעבודה מאתגרת שגורמת לי לשלב את שתי האהבות שלי – קוד ושיווק”. עד כה כפיר הספיק להרצות הן באופן פרטי והן בגופים מוכרים ומוערכים כגון מכללת האקר יו, אינטלקט אקדמון ועוד. בימים אלו הוא מפתח סדנאות תחת השם “יסודי – עושים בית ספר לדיגיטל” המיועדות לקבוצות קטנות של עד שמונה אנשים בכיתה. “הכוונה היא לנסות ולגרום לאנשים להיכנס לתחום, בדיוק כפי שהוא הצליח למשוך אותי. אין ספק כי בימינו קיימות כל כך הרבה אפשרויות. כל שני וחמישי שומעים על תחום הדיגיטל בהקשרים השונים, אז אני כאן כדי לפשט ולהסביר על כל הכלים, הפרקטיקה והאפשרויות הבאמת בלתי מוגבלות שמציע העולם הזה. כמובן שכיום כל אחד יכול להיכנס לפייסבוק, להקים עמוד ולכתוב פוסטים. אבל כמה אנשים באמת מודעים לתהליך וכיצד למקסם את התועלת ממנו? כנ”ל עם פיתוח אתרי אינטרנט. הרי אין שום מניעה מכל אדם מלהיכנס ל-WIX ולפתוח עוד היום אתר אינטרנט. אבל האם המטרה היא להקים כרטיס ביקור אינטרנטי שיכיל רק מידע יבש? או להשיק פלטפורמה משומנת שיכולה לספק לידים ממשיים שמתורגמים לכסף? הרי בסופו של דבר מדובר על כלים ששימוש נכון בהם יכולים להביא לנו תועלת של ממש, אז למה לא ללמוד כיצד להשתמש בהם נכון?”.

ולסיכום כפיר, איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“ממשיך לעשות את מה שאני עושה כיום. כמובן שאני רוצה להמשיך ללמוד ולהתפתח היות וכפי שאמרתי, בכל יום התחום הזה משתנה. הוא דינאמי מאוד. מי שלא יישאר עם האצבע על הדופק ימצא את עצמו הרחק מאחור ואנחנו כאן כדי להישאר.”